NNstables
We showen en werken graag met onze honden, maar in eerste instantie vinden we het belangrijk dat het fantastische gezinshonden zijn. Vanaf de geboorte zorgen we er dan ook voor dat onze puppies zich thuisvoelen in huis.

De pups worden geboren in huis en groeien daar grootendeels ook op. Ze kunenn ze wennen aan huiselijke geluiden zoals TV, radio, stofzuiger, ruziƫnde kinderen (ze zijn respectievelijk geboren in 2005 en 2008), enz. De verzorging van de puppies gebeurd door het hele gezin, ook door de kinderen. Vanaf ongeveer 3 weken mogen ze dagelijks even buiten, naargelang het weer, voor 5 tot 10 minuutjes. Enkele weken later worden de puppies in aanraking gebracht met de buitenwereld. Ze gaan mee naar de markt, gaan al eens mee de kindjes van school halen en maken kleine wandelingen over straat. Daarnaast rijden ze ook een paar keer mee met de auto en worden ze een paar keer meegenomen naar de hondenschool om kennis te maken met andere honden, van verschillende rassen en maten. In de tuin leren ze ook andere dieren kennen, poezen, paarden, konijntjes en kippen.

Op 6 weken maken ze kennis met de dierenarts, ze worden dan gevaccineerd en gechipt. Ook wordt er een een stukje DNA afgenomen en hun europees paspoort in orde gebracht. Gezondheid is natuurlijk ook belangrijk. Zo worden ze om de 2 weken ontwormd, de laaste keer op 8 weken als ze hun nestje verlaten.

Al onze pups krijgen een St.Hubertus Stamboom. Deze stambomen laten meestal wel een paar maand op zich wachten, we brengen deze dan ook persoonlijk. Zo kunnen we zien hoe ze zich aan hun nieuwe omgeving aanpassen en hoe ze opgroeien.

Socialisatie stopt natuurlijk niet bij de fokker, maar het is heel belangijk dat de puppie eigenaar dit verder zet. De periode tussen 6 en 12 weken, is een heel belangrijke socialisatie periode voor een pup. Als fokker proberen we de eerste twee weken hiervan zo goed mogelijk in te vullen, maar het is belangrijk dat dit verder gezet wordt. Wat vaak vergeten wordt is dat er na de socialisatie periode een 'de-socilistatie' periode komt (tussen 12 en 16 weken). In deze periode dient de pup de indrukken, die hij gekregen heeft tijdens de socialisatie periode, bevestigd te zien. Wij proberen altijd bij te staan met raad.

Alle puppies die het nest verlaten krijgen wat eten, iets dat naar de nest ruikt, hun boekje, wat uitleg over de beauceron, opvoeding, en dergelijke mee. Ook zal er altijd een verkoop contract opgemaakt worden, en wordt er een uitgebreide garantie gegeven (langer dan de wettelijk verplichte 10 dagen).